La mani al Punt

 

Veïns i comerciants de Vallvidrera surten al carrer per denunciar la «falta de diàleg» amb el govern local

El consistori diu que són els convocants els qui s'han autoexclòs de tota negociació

Un moment de la manifestació que es va fer ahir al matí a Vallvidrera. Foto: ORIOL DURAN.

Desafiant un fred cohibidor, més d'un centenar de veïns i comerciants de Vallvidrera es van manifestar ahir al matí per expressar el seu descontentament amb el tracte que reben de l'Ajuntament de Barcelona. Unes crítiques que tenen molt a veure amb el fons i les formes, ja que denuncien que el consistori els ignora sistemàticament a l'hora de planificar projectes al territori. La regidora de Sarrià-Sant Gervasi, Sara Jaurrieta, ha recordat que han estat els veïns els qui han trencat les vies de diàleg amb el govern.
Les relacions ja fa temps que estan enquistades. Veïns i comerciants, per un cantó, i el districte de Sarrià-Sant Gervasi, per un altre, viuen instal·lats en una dinàmica d'enfrontament que ahir va viure un altre episodi. Un centenar de manifestants es van concentrar a la plaça de Vallvidrera per dir prou. «Des del govern municipal no se'ns té mai en compte a l'hora de fer les coses. Tiren pel dret sempre, i ja n'estem farts», explica Gerard Gual, membre de l'associació de veïns Mont d'Orsà. Aquest malestar s'ha anat aguditzant al llarg d'aquest mandat en diversos projectes d'equipaments que, segons els convocants, s'han anat aprovant sense demanar el parer dels veïns. El pla d'urbanització del Tibidabo o la política d'eliminació de places d'aparcament també han alimentat la mala maror. El detonant, però, ha estat la decisió d'enderrocar la masia històrica de Can Pujades, que els habitants del barri defensen que s'hauria de destinar a un ús social i ciutadà. Però en la base d'aquesta protesta també s'han de situar alguns dels dèficits estructurals històrics que afecten Vallvidrera. «El 40% dels carrers del barri estan sense asfaltar, i encara tenim moltes zones on no hi ha clavegueram», hi afegeix Gual. El colofó de la protesta va ser el tall durant mitja hora de la carretera a les Planes, una acció que, segons fonts de la Guàrdia Urbana, va tenir una afectació mínima sobre el trànsit.
La regidora de Sarrià-Sant Gervasi, Sara Jaurrieta, no només ha negat aquestes acusacions, sinó que ha recalcat que va ser l'associació de veïns Mont d'Orsà «la que va decidir trencar relacions amb l'Ajuntament, però, tot i això, nosaltres els hem continuat convocant a reunions, a les quals no han vingut». El cas més clar és el projecte d'urbanització de l'entorn del Tibidabo, on aquesta entitat va ser l'única que no va assistir a les trobades per discutir les obres. Tot i la mala maror, Jaurrieta no desisteix. Dilluns els ha citat per parlar de Collserola. «Espero que aquest cop vinguin», conclou.

1 comentari:

  1. Si, membres de l'Associació varem fer un gest assistirem a la reunió,la Regidora encara no ens ha comunicat per escrit la reunió que va prometre amb nosaltres.
    Les reivindicacions segueixen endavant, les pancartes als balcons fins que EL DISTRICTE DE SARRIA escolti als veïns de Vallvidrera.

    ResponElimina

Recordant Espriu

Recordant Espriu