Motí comercial a Vallvidrera contra la falta d'aparcament

 

El districte farà una nova enquesta per demanar un pàrquing subterrani

Dimarts, 16 de novembre del 2010  
CARLOS MÁRQUEZ DANIEL
 

Vallvidrera va tornar a exercir ahir de rebel poble gal amb una sonora manifestació matinal que va tallar el trànsit entre el Vallès i Barcelona durant poc més de 15 minuts. Mig centenar de veïns i comerciants, ben proveïts de sirenes i xiulets, van ocupar la plaça principal del barri per denunciar l'«evident falta d'aparcaments» que pateix la zona i exigir al districte de Sarrià-Sant Gervasi que compleixi el que va prometre en temps de Joan Clos, això és, un pàrquing subterrani que doni ales al consum de proximitat.
zoom Veïns i comerciants de Vallvidrera tallen, ahir, el trànsit de vehicles entre Sant Cugat i Barcelona.
Veïns i comerciants de Vallvidrera tallen, ahir, el trànsit de vehicles entre Sant Cugat i Barcelona. guillermo moliner

 


 

Informació publicada en la página 26 de la secció de cv Gran Barcelona de l'edició impresa del dia 16 de novembre de 2010 a El Periodico de Catalunya
La presència d'una vintena d'agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra va obligar els convocants a comprimir la seva acció i descartar noves protestes per a la resta de la setmana. Vestits amb la granota de treball, el davantal o el polo amb el logo de l'empresa, els treballadors del barri no es van estalviar qualificatius poc agradables adreçats a qualsevol polític i van prometre «accions més contundents a partir del gener» si no hi ha una resposta que alleugi el seu malestar. «Mentiders» i «estafadors» van ser les paraules més repetides, però el sentiment general era de desafecció; desil·lusió pel llarg temps que fa que s'esperen.
Daniel de Simón presideix l'associació de comerciants de Vallvidrera. Ahir explicava com el 2002, en una visita de l'alcalde Joan Clos al barri, el llavors regidor del districte, Carles Martí, els va prometre que el tema es resoldria amb un pàrquing subterrani a la plaça de Pep Ventura, a tocar de la parada del funicular, o amb un aparcament sota d'un nou edifici de pisos de protecció oficial situat en una àrea coneguda com la Pedrera. El primer es va descartar perquè una enquesta municipal va concloure que no hi havia prou demanda. El segon està en fase de construcció, però les peculiars característiques del terreny van obligar fa uns mesos a reduir les 91 places de pàrquing a 47, i només 17 destinades en exclusiva a l'àmplia zona comercial que ocuparà els baixos.
Albert Duran, gerent del districte, va assegurar ahir que l'ajuntament ultima una nova enquesta, més extensa que les anteriors i amb resultats abans que s'acabi el mandat al maig, per «valorar si ara hi ha prou demanda» per construir el pàrquing de Pep Ventura, amb capacitat per a 120 cotxes. De moment, segons Duran, el districte ha reservat una trentena de places d'aparcament en superfície: una desena en una zona que ja usaven els veïns com a pàrquing particular i la resta, al final del carrer dels Reis Catòlics, un pèl allunyades de les botigues de la plaça de Vallvidrera.

1 comentari:

Recordant Espriu

Recordant Espriu