Activitats al Centre Cívic



Us passem les properes activitats al centre cívic Vallvidrera-Vázquez Montalbán


Ø     TARDA DE JOCS TRADICIONALS: BITLLES CATALANES I BÈLIT
Per a tots els públics
A partir de les 17h
Petits i grans recuperem la cultura popular. Aquesta tarda aprendrem a jugar a les bitlles catalanes i a bèlit (el joc tradicional revelació de l’any!). Podeu trobar més informació sobre el bèlit a totbelit.blogspot.com.



Ø     EXPOSICIÓ: POBLES INDÍGENES I PETROLI
Marc Gavaldà
Del 1 al 15 de febrer

Pobles indígenes i petroli denuncia els greus impactes socio-ambientals que genera l´activitat petroliera als pobles indígenes d´Amèrica llatina.
En Marc Gavaldà ha realitzat la investigació dels continguts, amb la col.laboració de L´Observatorio de Multinacionales de América Latina(OMAL- Madrid), Ekologistak Marxan ( Bilbao), Martí Orta (ICTA-UAB) i Darío Aranda ( PAgina 12- Buenos  Aires). En Toni Sánchez Poz ha realitzat el disseny i edició dels panells.



Ø     XERRADA: PETRODEPENDÈNCIA,  “PEAK OIL”  I LA IMPUNITAT CORPORATIVA
A càrrec de Marc Gavaldà
Dimarts 7 de febrer a les 19.00 h

A mesura que declinen les reserves mundials d’hidrocarburs, la frontera petroliera avança a regions fins ara intactes, com les darreres àrees naturals i els territoris indígenes. Les poblacions, indefenses en un context d’aprofundiment de la impunitat corporativa, engeguen processos de denúncia i resistència per a sobreviure la colonització energètica. Marc Gavaldà, especialista en la matèria, ens farà un recorregut pels conflictes socioambientals de la geografia petroliera d’Amèrica Llatina.
Es projectaran fragments de documentals realitzats per l’autor.


Marc Gavaldà, veí de Vallvidrera des de fa 15 anys, és licenciat en Ciencias Ambientals per la UAB, i des de fa més de deu anys investiga i documenta els conflictes ambientals del petroli dels pobles amazònics i de la Patagonia. És autor de llibres com Las manchas del petróleo boliviano (1999), La recolonización (2003), Viaje a Repsolandia (2006), RepsolYPF: un discurso socialmente irresponsable (2007), i Patagonia petrolera, el desierto permanente (2008). Ha realizado documentales como Vivir sobre el pozo (2002), Tentayapi (2005) i Patagonia petrolera (2008).



Us hi esperem!


Informació Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán
c/ Reis Catòlics, 16-34
08017 Vallvidrera
Telèfon: 93 406 90 53
informacio@ccvazquezmontalban.com





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordant Espriu

Recordant Espriu