Comunicat de CUP de Sarria-St. Gervasi sobre el Nit Bus per Vallvidrera





A Vallvidrera volem Nit Bus!


funicular-de-vallvidreraEl passat 15 de juliol, a la comissió de seguretat i mobilitat de l’ajuntament de Barcelona, Convergència i Unió va votar en contra de la següent moció: Instar a l’Àrea Metropolitana de  Barcelona que instauri un nou servei d’autobús nocturn que doni cobertura als habitants del barri de Vallvidrera del Districte de Sarrià-Sant Gervasi per tal de fomentar la utilització del transport públic i facilitar el mateix en horari nocturn durant el cap de setmana”.
Aquest fet és encara més remarcable si tenim en compte que CIU va votar a favor de la instauració d’un transport nocturn a Vallvidrera en el plenari del Desembre de 2010, on es va incloure aquesta possibilitat a dins del Pla de Futur.
Des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Sarrià-Sant Gervasi veiem com una contradicció gens democràtica la posició de l’actual alcalde, ja que, com portem denunciant des de fa temps, veiem imprescindible la connexió entre la ciutat i Vallvidrera a la nit mitjançant el transport públic, donant resposta a la gran demanda veïnal que hi ha al poble.
La resposta del consistori  “per responsabilitat votarem en contra” la trobem fora de lloc. No creiem que s’hagin d’escatimar recursos a l’hora de parlar de transport públic nocturn en un lloc on no hi ha més alternatives. Fer-ho, va en contra de la idea d’un transport públic de qualitat, d’un transport segur i d’una mobilitat sostenible.
És per això que des de la Candidatura d’Unitat Popular de Sarrià-Sant Gervasi exigim que d’una vegada per totes, les veïnes de Vallvidrera puguem disposar d’una alternativa al transport privat per poder arribar a casa a la nit (les alternatives les podeu llegir a l’entrada “Vallvidrera. Com hi pugem?”  del 4 de juny de 2013).
A part d’aquest tema, volem aprofitar per continuar denunciant les freqüents avaries que hi ha al funicular de Vallvidrera.  Aquests últims dies, del 5 al 9 d’agost, el servei estava fora de servei per revisió anual. Tot i així, s’han continuat succeint problemes al servei. Exigim, doncs, que aquests se solucionin de manera immediata, ja que les avaries suposen una gran despesa de temps -el servei és un 50% més lent-, econòmica -la contractació de l’empresa d’autobusos és de ben segur molt més cara- i ambiental -mantenir en marxa 5 autobusos durant més de 12 hores no és compatible amb el servei sostenible que defensem.
Volem un transport públic de qualitat, per a tothom i sense discriminacions!
Tant de dia com de nit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordant Espriu

Recordant Espriu