Comença l'aventura per editar "Benvolgut veí, el llibre" sobre els veïns de Mas Sauró

Us fem arribar la iniciativa del veí de Mas Sauró Alex Llovet que ha iniciat a través de Verkami (clica per veure-la). 

I què és Benvolut Veí? el llibre "BENVOLGUT VEÍ," és un viatge fascinant pel passat i el present de Mas Sauró, un barri desconegut de Barcelona, a través dels retrats i les reflexions dels seus veïns. Amb 140 famílies retratades i entrevistades per l'Alex Llovet i una història fantàstica del periodista Toni Arbonés.

Descripció del projecte

Jo visc a Mas Sauró, un barri molt peculiar. Pertany a Barcelona però es troba fora d'aquesta, amagat darrera la muntanya del Tibidabo, en ple bosc de Collserola. Aquí convivim en unes 160 cases, gent de tots els nivells socials i econòmics, procedent dels racons més dispars i remots del món. Aquesta petita torre de Babel, reflex en miniatura de la societat catalana, es tradueix en una arquitectura tan heterogènia com caòtica que inclou des de barraques i cases molt senzilles, a cases modernes "d'arquitecte", xalets contemporanis, cases de fusta, una tenda tipi, dues masies, una casa modernista catalogada i l’església de Santa Maria de Vallvidrera d'estil gòtic tardà.
Durant el 2013 em vaig dedicar a visitar casa per casa a tots els meus veïns. Vaig fer un retrat a cada família amb una antiga càmera Hasselblad de pel·lícula, i la llum natural de cada lloc, fins a obtenir un total de 140 imatges. També vaig fer una entrevista a cadascun d’ells, per a després resumir cada xerrada en un petit text en forma de tuït, que acompanya cadascuna de les fotografies.


¿A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS?
Totes les contribucions serviran per realitzar i imprimir el llibre.
¿QUAN TINDREM EL LLIBRE A LES MANS?
Actualment estem en fase de maquetació. L'objectiu és entrar a impremta a mitjans de març per a tenir el llibre imprès a mitjans d'abril… ¡I intentar que el rebis per Sant Jordi!
¿COM SERÀ EL LLIBRE?
Serà un llibre fotogràfic d'autor, un objecte únic i molt especial, una edició limitada de gran format amb tapa dura i unes 140 pàgines impreses en alta qualitat que inclouran:

- Una sel-lecció de fotografies del projecte

- Un conte fantàstic que narra la historia de Mas Sauró, escrit pel periodista de Catalunya Ràdio i veí del barri Toni Arbonés, des del punt de vista de l'arbre més vell del lloc.

- Uns plànols dibuixats per l'arquitecte i veí del barri Néstor Piris.

- El disseny a càrrec del Borja Martínez, fundador de l'estudi LoSiento.

- I una introducció escrita per mi.

Tots els textos vindran en català, castellà i anglès.

La publicació del llibre coincidirà amb una exposició del projecte a la Sala Pere Pruna de Barcelona entre el 19 de juny i el 23 de juliol 2014, en el marc del DOCfield14, Fotografia documental Barcelona.


¿PER QUÈ PARTICIPAR EN EL PROJECTE?
Per que ara més que mai, és el moment de creure en les persones i en la força de les comunitats. Ara és el moment d'apostar per la comunicació de tu a tu, d'apropar-se al nostre veí amb respecte, de saludar-lo, dedicar-li un somriure i estendre-li la mà. I aquest llibre és justament això, la celebració d'una comunitat de persones anònimes i de totes i cadascuna de les seves vides, la recerca d'una identitat comuna més enllà de les seves diferències, i l'intent d’apropar-les entre si mitjançant la seva identificació i el seu coneixement.

Per que davant de la corrupció de molts polítics, i de les mentides dels bancs i de les grans corporacions, només ens queda fer-nos costat els uns als altres i lluitar junts per fer realitat els nostres somnis... ¡I ajuntant il·lusions amb esperit col·lectiu podem arribar molt més lluny!

I per que desitjo que aquesta actitud s'encomani i ens humanitzi a tots una mica més...

Moltes gràcies per la teva contribució i difusió del projecte.
¡Entre tots ho aconseguirem!

Pàgina web de Verkami per a participar al projecte: http://www.verkami.com/projects/7500
Pots veure una selecció d'imatges a la web: www.alexllovet.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordant Espriu

Recordant Espriu