Bombers de Barcelona i Urbana inicien la campanya de prevenció d'incendis a Collserola

EUROPA PRESS

La Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona han iniciat aquesta setmana la campanya de prevenció d'incendis a Collserola per garantir que es trobi en condicions òptimes quan arribi la temporada d'estiu, que comporta més risc de foc per la calor i l'augment dels visitants.

"Portem a terme la campanya de prevenció perquè tot estigui en condicions i en perfecte estat" a l'estiu, ha assegurat aquest divendres en roda de premsa el cap d'unitat de Bombers de Barcelona, Jordi Secall, que ha explicat que durant la campanya comproven l'accessibilitat dels camins i el funcionament dels hidrants, entre d'altres actuacions.
La Guàrdia Urbana col·labora amb el cos de bombers contactant amb els veïns de la zona per informar-los de com evitar incendis, corregeixen les infraccions que puguin detectar i revisen l'estat dels camins i els seus marges.
L'intendent portaveu de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, ha destacat la importància de la campanya de prevenció perquè "cal estar pendents, preparats i sobre el terreny, perquè les condicions són molt canviants i imprevisibles", ha assegurat referint-se a la meteorologia i a la quantitat de visitants.
Secall ha recordat que, quan a mitjan maig comenci la campanya forestal d'estiu, entrarà en funcionament la dotació del Parc de Bombers de Vallvidrera, que estarà operativa fins el setembre.

Bomberos de Barcelona y Guardia Urbana revisando un hidrante en Collserola

Els incendis forestals es van reduir allà un 31% el 2013

BALANÇ

El 2013 es van produir 54 incendis forestals a Collserola --38 d'ells a l'estiu-- el que va representar una reducció del 31% respecte al 2012, quan en van tenir lloc 79.
Els incendis que es van donar a la temporada d'estiu es van reduir un 17% --passant de 46 el 2012 a 38 el 2013-- i van cremar 1,3 hectàrees de les més de 8.000 que té Collserola, un 87% menys que el 2012, quan se'n van cremar 10,7.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordant Espriu

Recordant Espriu