El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola rebutja el pas de la línia de molt alta tensió (MAT) i les pràctiques militars al Parc


 l’Assemblea del Consorci del Parc Natural de Collserola, en la qual es van aprovar, a més del pressupost anual del Consorci, dues resolucions, l’una de rebuig al pas de la MAT i l’altra per a la supressió de les activitats militars al Parc Natural de Collserola.
Red Eléctrica Española (REE) preveu la construcció de diverses subestacions elèctriques i línies MAT de 400.000 volts de tensió de forma fragmentada i en diverses fases per l’àrea metropolitana de Barcelona. En el seu moment, aquesta mesura ja va ser qüestionada per diversos experts, i encara ni REE ni els diversos ministeris implicats n’han justificat la necessitat. A banda de la construcció de subestacions elèctriques en diferents municipis metropolitans hi ha prevista la construcció d’una línia aèria de 400 kV per unir les subestacions de Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet, que creuaria tot l’àmbit del Parc.

L’entorn natural de Collserola és particularment sensible a aquest tipus d’actuacions, de manera que qualsevol proposta en aquest sentit no hauria d’obviar que ja existeix un passadís energètic i que no es pot sotmetre el Parc a una nova ferida longitudinal. A més, l’alt voltatge de la línia requeriria un passadís de seguretat més ample, fet que agreujaria l’impacte de la infraestructura. La resolució expressa amb rotunditat la voluntat de protegir de manera efectiva els espais naturals del Parc Natural de la Serra de Collserola.

La sessió de l’Assemblea del Consorci també va servir per aprovar una resolució de rebuig a les activitats militars dins de l’àmbit del Parc. El caràcter de la serra de Collserola com a parc natural per a molts ciutadans així com la presència de 13 centres educatius en el seu entorn, constitueixen la base de la resolució, que demana el cessament d’activitats de l’exèrcit dins del Parc. Les pràctiques militars no han de ser una escena habitual al Parc, que té unes finalitats diferents, com són la preservació de la biodiversitat de l’entorn, l’educació en els valors de respecte a la natura, l’ús social i l’afavoriment de la preservació d’aquest gran espai verd de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

L’Assemblea ha reiterat, així mateix, el seu compromís amb els valors del diàleg, la promoció de la cultura de la pau i l’educació en els valors de la convivència pacífica i la no-violència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordant Espriu

Recordant Espriu