Pacte per Vallvidrera al Punt

Sarrià-Sant Gervasi es compromet a fer un pacte per resoldre el conflicte a Vallvidrera

Noticia extreta de www.elpunt.cat el dia 6 de març.

L'acord polític entre tots els grups del districte de Sarrià-Sant Gervasi s'ha aconseguit en comptades ocasions. L'última ha estat en el ple de dijous al vespre, en què govern i oposició van donar suport a una proposició presentada per CiU per tal de fer un pacte per resoldre el conflicte veïnal que hi ha a Vallvidrera. Pel portaveu de la federació nacionalista a Sarrià-Sant Gervasi, Carles Esquerra, «hi ha alguna cosa simptomàtica quan una entitat veïnal trenca relacions amb el districte i organitza un referèndum per saber si a Vallvidrera hi ha una majoria que es vulgui separar de Barcelona».
La proposició no només parla de Vallvidrera, sinó que també fa referència al Tibidabo i les Planes, on el descontent entre els veïns també és palpable. En la proposició es planteja crear una comissió on es trobin les associacions «legalment constituïdes», els grups polítics representats en el consell del districte i el govern municipal per tal de redactar el pacte per Vallvidrera-Tibidabo-les Planes, abans de final d'any. La comissió haurà de detectar i prioritzar les necessitats que té el barri, definir les actuacions a fer en els pròxims deu anys i marcar en un calendari quan es faran. El document s'acompanyarà d'una memòria econòmica «perquè, governi qui governi, tingui les directius de què s'ha de fer», va explicar Esquerra.
Tot i la voluntat del districte d'apaivagar els ànims que s'han encès a Vallvidrera, l'acord polític arriba tard. El portaveu de l'associació de veïns de Mont d'Orsà, Francesc Comulada, va assegurar que la consulta sobre la necessitat d'independitzar-se de Barcelona es farà el 13 de març, com estava previst. La jornada de votacions s'acompanyarà d'un concert i una botifarrada popular

1 comentari:

  1. Aquesta noticia va sortir publicada el dissabte dia 6 de març a l'edició de Barcelona del diari el Punt. Estaria bé que ho citéssiu.

    ResponElimina

Recordant Espriu

Recordant Espriu