L'opinió de l'associació.


  Des de l' Associació Mont d'Orsà de veïns i veïnes de Vallvidrera volem mostrar de nou, i no creiem que sigui cap sorpresa, el nostre rebuig a les formes emprades pel Districte per tractar els problemes del nostre poble. En concret, volem fer palès públicament el mètode emprat per decidir els possibles nous usos del Mercat de Vallvidrera de propietat municipal i el de la Rectoria de Santa Maria de Vallvidrera propietat del Bisbat de Barcelona.

Novament, el Districte lluny de fomentar la participació dels diferents col·lectius del poble, per decidir quins usos són possibles al Mercat i adequats a Santa Maria, ha optat per tirar pel dret i negociar cada cas amb col·lectius concrets, menystenint els altres, promovent la disgregació de la comunitat i la confrontació.
No estem en contra de la feina realitzada per cada col·lectiu per aconseguir el que  creu just i necessari per a les seves activitats. Estem en desacord amb la manca de tarannà participatiu del Districte, per no fer-nos partícips d'aquestes decisions malgrat les nostres insistències.

En el cas concret del Mercat de Vallvidrera s'ha previst la creació d'un espai annex del Centre Cívic, especialment pensat per a l'assaig i representació d'obres de teatre, a proposta i iniciativa de grups de teatre i música.
Davant d’això, l’Associació de Veïns seguirà en converses amb el Districte per aconseguir acordar les prioritats de Vallvidrera i els possibles usos del Mercat amb la resta de col·lectius.
En el cas de la Rectoria de Santa Maria de Vallvidrera, a partir de converses entre el Bisbat i el Districte, ha estat assignat al grup de petanca tot l'espai que ocupava l'escola Waldorf i part de l'era, on aviat està prevista la construcció de pistes de petanca.
Encara seguim en converses amb el Bisbat i el Districte per ubicar-hi també, horts comunitaris per als veïns en els espais que queden lliures i perquè es faci la recuperació de tot l'entorn, sabent que la primera assignació ja està tancada.
Volem felicitar a aquests col·lectius, entenent que aquestes mesures afavoriran molt més les seves activitats, que sense cap mena de dubte, aplaudim i reconeixem.

L’Associació de Veïns, no vol caure en la trampa de la confrontació entre Veïns o Entitats, però en cap cas no estem disposats a renunciar a ser l’altaveu dels neguits d'una part important dels nostres veïns.

No estem de rebaixes; tant el Mercat com Santa Maria de Vallvidrera pertanyen al patrimoni sentimental de tots els veïns i ens sentim amb l'obligació moral de reivindicar un procés democràtic i participatiu de veritat pel seu futur en benefici de tots.

AVV Mont d'Orsà de Vallvidrera

3 comentaris:

  1. Cia Fontmontina de Comèdia22/10/10 19:17

    Des de la Companyia Fontmontina de Comèdia, una de les entitats que es va interesar fa més d'un any en el futur de l'edifici del Mercat, atès que era ja public que es tancaria durant l'any 2009.Voldriem puntualitzar , que junt amb altres entitats de Collserola vam fer la petició al districte de poder disposar d'un espai adequat per poder portar a terme activitats que precisen d'una infraestructura i acústica adequades. No hem sol.licitat mai un espai d'assaig i de representació teatral, sinó un espai que pugui albergar des de activitats de gent gran, joves, cinema, balls de saló,sala d'actes per les escoles públiques de Collserola, concerts...etc
    En fi tot allò que en el actual Centre Cívic no es pot portar a terme. Tot això ho hem fet des de la participació, ja que que des de el districte s'ens va convocar el passat juny de 2010 junt amb altres entitats i associacions de veïns ( Vallvidrera, Font del Mont). En aquesta reunió s'ens va presentar la proposta que es fa des de l'Ajuntament . posteriorment i d'acord amb les associacions es va fer una segona reunió entre entitats per presentar una contraproposta.Així es va fer durant el el mes de Juliol.
    No dubtem de que l'Associació de Veïns de Vallvidrera busqui ser altaveu de la opinió dels seus socis i fins i tot dels que no ho són, però no es poden sentir els unics baluarts de la partcipació dels veïns en questions que afecten a tota la muntanya.
    Jordi Garcia

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pel teu comentari i aclariments Jordi peró no entenc massa l'última part . No trobo res d'estrany que una associació de veïns sigui d'on sigui vulgui ser baluart de les opinions dels veïns. Tampoc entenc que una associació de teatre i una de veïns puguin caure en l'error de la confrontació i la competencia. A la muntanya tampoc som tants i ens cal estar units i tenim feina per tots. Obviament podria ser de la Fontmontina i de l'AVV alhora sense cap problema i amb orgull; en el primer cas per fer teatre i en el segon per reivindicar millores en la nostra comunitat. Queda clar que més d'un es pot fregar les mans quan els veïns es divideixen i es confronten; personalment crec que ho hem d'evitar i hem de procurar treballar plegats.
    rep una salutació cordial i felicitats per la feina que feu.

    Damià

    ResponElimina
  3. Cia Fontmontina de Comèdia25/10/10 18:02

    Està clar que és la seva feina Damià, però en el meu comentari he escrit "l'únic".... i això vol dir que totes les associacions hi tenen coses a dir. I em crida l'atenció que a demés en el Pla de futur consensuat per totes les associacions , hi figuri com a prioritari i cito textualment:
    "apreofitament del mercat de Vallvidrera per a equipamemnts i/o serveis per als barris (sala polivalent,espai per les entitats ,etc)"
    que és just el que nosaltres com un dels col.lectius de la muntanya defensem. Així doncs on és la confrontació?
    aplaudim que estem d'acord, i anem tots junts , no per aquesta , sinó per totes de les altres prioritats que s'han marcat en aquest document unitari.
    Jordi

    ResponElimina

Recordant Espriu

Recordant Espriu