Nous fanals del parking del Tibidabo

  Sorprèn molt la nova il·luminació del parking del Tibidabo. Sorprèn que en temps de crisi s'obti per una il·luminació fastuosa i excessiva.  Sorprèn que les llums estiguin encesos des de que es fa fosc fins que ja es de dia set dies a la setmana tenint en comte que només obre dos dies i poques hores d'aquestes són de nit, la majoria d'hores no il·luminen res ni ningú. Sorprèn que sobrepassin l'alçada dels arbres que envolten el parking atemptant contra el paisatge, aquests llums es poden veure des de tot el Vallès.  Sorprèn que la declaració de Parc Natural de Collserola no sensibilitzi esdevenenint paper mullat en aquest sentit i es pugui il·luminar literalment tot el fondal de la Budellera sense que importi a gairebé ningú. Sorprèn que a ningú li importi la contaminació lumínica i que des de Collserola no es puguin veure els estels.  Sorprèn que encara ensenyem als nens a apagar els llums de les habitacions quan no hi som per consienciar-los del canvi climàtic o mirem conferències d'Al-Gore. Sorprèn que el punt més Il·luminat durant més temps del barri sigui l'espai més lleig del Tibidabo. Sorprèn que recordi tant a la il·luminació d'un camp de futbol Peró almenys en el segon cas les apaguen quan no hi ha partit.


Suposo que hem sorprèn perquè no soc cap tècnic i no he fet cap estudi sobre el tema.


Un veí enlluernat


5 comentaris:

  1. A la camera de tv3 que es veu desde aquest bloc es veu molt bé la intensitat i com ilumina el bosc.

    ResponElimina
  2. tenen un papo....i després ens venen amb retallades presupostaries.......

    Jordi P.

    ResponElimina
  3. Caram!!! Avui a les deu han apagat els llums. Gràcies

    ResponElimina
  4. Rectifico, tornen ha estar obertes totes les nits.

    ResponElimina
  5. La veritat, jo no puc dir que em sorprengui. Com anècdota posaré una frase d'un gran professor d'Economia en Joan Pasqual.

    En un poble on hi ha un pi on es reuneixen malejants i drogadictes sota la seva ombra, l'ajuntament decideix pendre mesures.

    Sabeu quina... sí, evidentment... tallar el pi.

    En definitiva falta de visió global, ganes d'anar depressa i sense pensar en el futur. Un exemple son les llums, un altre son les fonts d'aigua de Vallvidrera o aixecar carreteres constantment per pasar tubs en lloc de deixar-ne un de preparat gran i ample pel futur!

    No desisitim, un món on la gent pensi abans de fer les coses és possible!

    ResponElimina

Recordant Espriu

Recordant Espriu