S'aprova el pla de futur al ple del Districte per unanimitat

Més de 100 fites per millorar el barri


www.liniasarria.comunicacio21.cat

Foto. S. Arroyo
Un total de 109 mesures són les que fixa el Pla de Futur 2010-2020 aprovat per unanimitat al darrer ple del Districte. Un buidat que ha resultat d’un llarg procés participatiu i que ara ha vist la llum convertit en propostes i actuacions necessàries que s’hauran de realitzar durant la propera dècada.
Les mesures s’han ordenat per eixos de treball i fixen algunes actuacions prioritàries com la creació d’un centre poliesportiu amb piscina, un equipament de serveis a l’antic mercat de Vallvidrera, el soterrament de les xarxes aèries d’electricitat, l’habilitació de transport públic nocturn, l’elaboració d’un pla de mobilitat o l’establiment de cossos de seguretat que prohibeixin el desenvolupament de curses nocturnes il·legals i que ordenin el trànsit als accessos del parc d’atraccions del Tibidabo, entre d’altres.
ÒRGAN DE LA MUNTANYA
Una de les mesures més celebrades que es portarà a terme serà la creació d’un organisme propi que administri directament els seveis municipals de la muntanya de Collserola, fet que havia estat reiteradament demandat pels veïns. De fet, ells mateixos van engegar una consulta popular per valorar si seria positiu un govern de la muntanya, un referèndum que van tancar amb un sí rotund: el 98% dels participants van votar afirmativament.
SATISFACCIÓ GENERAL
La regidora del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Sara Jaurrieta, ha destacat que durant els últims mesos “s’ha treballat molt dur per aconseguir aquest pla que recull les necessitats i demandes dels veïns”. De fet, el procés participatiu ha arribat a diferents grups i col·lectius del barri fins al punt d’estendre’s fins a set associacions de veïns i petits nuclis. L’Ajuntament ha recollit les propostes a partir d’entrevistes i fòrums presencials i a través de la recollida de butlletes de participació. El Pla arribarà fins a diferents racons de Vallvidrera, el Tibidabo i Les Planes, la zona del Districte més gran territorialment, però més petita en població. Fet que “no ha estat un impediment”, segons Jaurrieta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordant Espriu

Recordant Espriu