Catalogat el tomaquet Mandó de Vallvidrera.


               
La Fundació Miquel Agustí ha publicat els resultats de l’estudi sobre varietats de tomàquets tradicionals catalanes realitzats durant el 2011 entre les quals es troba un tomàquet cultivat a Collserola
A començaments de 2011 el propietari de Can Mandó, finca ubicada al Parc prop de Vallvidrera, va fer arribar les llavors d’una varietat de tomàquet que la seva família havia cultivat a Collserola des de sempre. Els Serveis Tècnics del Consorci, coneixedors del projecte Recuperació, a través, de l’ús, de l’agrobiodiversitat en els espais de la Xarxa Natura 2000 de Catalunya que du a terme la Fundació Miquel Agustí, els van fer arribar aquestes llavors per a la seva valoració.

Un cop realitzats els assajos i estudis necessari, la Fundació ha inclòs aquesta varietat de tomàquet en el catàleg de varietats tradicionals de tomàquets catalanes i és un bon candidat a entrar en un procés de recuperació tot i que caldrien dos anys més d’assajos abans de poder reintroduir el material al mercat.
Aquesta varietat del tipus Supergros Marmande, es caracteritza per ser d’una mida molt gran, en general d’uns 12 cm d’amplada i uns 8 cm d’alçada i uns 500 g de pes d’aproximadament .
Per  a més informació podeu consultar:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordant Espriu

Recordant Espriu