L'Ajuntament de Barcelona estudia regular les bicicletes de muntanya al parc de Collserola

L'Ajuntament de Barcelona i el Consorci del Parc de Collserola crearan un grup de treball amb els usuaris de bicicleta de muntanya per elaborar una proposta que faci compatible l'ús de la bici amb els altres usos previstos al parc, com els excursionistes, i que afavoreixi el manteniment del parc.
La nova regulació vol afavorir la convivència entre ciclistes i passejants.
La nova regulació vol afavorir la convivència entre ciclistes i passejants.

La Comissió de Seguretat i Mobilitat ha aprovat per unanimitat una proposta que ha argumentat el regidor del grup Unitat per Barcelona, Joan Laporta, i que vol incloure els usuaris de les bicicletes en el debat sobre la regulació.
Laporta ha criticat les propostes dels responsables del parc, que amb el nou reglament vol multar els ciclistes que vagin per camins i vetar l'ús de les bicicletes en algunes pistes.
"Tenim la sensació que hi ha una voluntat expressa de fer fora les bicis de Collserola", ha assenyalat Laporta, que ha assegurat que "els comportaments incívics són minoritaris" i que tot i que "no es compleix" l'ordenança de Cerdanyola, que des de fa anys regula l'ús de bicicletes, i que no preveu sancions, "tampoc no hi ha conflictes generalitzats".
Per altra banda, el director gerent del parc de Collserola, Marià Martí, ha assegurat que "hi ha un conflicte entre col·lectius de caminants i de bicicletes, i un dany a la naturalesa per un ús indegut", cosa que és "un problema greu".
Per Martí, les campanyes que s'han dut a terme per difondre les bones pràctiques no són efectives amb els ciclistes incívics, una situació que els "està desbordant". "Creiem que cal obrir el debat proposant un text per dotar Collserola d'una ordenança de l'ús de la bicicleta", ha dit, i ha apuntat que negociar la regulació amb el sector no vol dir que es descartin les sancions.
Per aplicar aquesta nova regulació cal que els nou ajuntaments que tenen terme municipal dins del parc la incorporin a les seves ordenances de circulació.
Podeu veure el video aquí: 

1 comentari:

  1. Fa molts anys que vaig en bici per Collserola i ,certament, cada cop hi ha més gent, el conflicte és inevitable. El 2004 a Salt Lake City les bicis només podien circular per les muntanyes adjacents els dies senars. També hi podien caminar però els ciclistes tenien preferència.

    ResponElimina

Recordant Espriu

Recordant Espriu