Es construeix un dipòsit de laminació d’aigües a Collserola

El nou dipòsit permetrà reforçar la xarxa de clavegueram, i evitar així els abocaments puntuals que es donen en cas de pluges fortes
Noticia a http://www.btv.cat/btvnoticies/2013/08/09/diposit-pluvial-aigues-massauro-lesplanes-laminacio-aigua/BTV
Els treballs de construcció d'un nou dipòsit de laminació d'aigües al torrent Espinagosa, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, ja han començat. Amb aquest nou dipòsit es vol reforçar la capacitat de la xarxa existent i així preservar l'entorn natural del pantà de Vallvidrera, ja que s'evitaran els abocaments puntuals que es produeixen quan hi ha episodis de pluges fortes (una mitjana de deu cops l'any). El dipòsit, de 650 metres quadrats, permetrà laminar l'aigua que circula pel clavegueram i reduir el nombre d'abocaments al medi. Es preveu que les obres duraran uns quatre mesos, i tenen un import de 506.790 euros.
Integració en el paisatge
A banda del dipòsit, també s'hi construirà un col·lector d'entrada i una cambra de derivació, i un col·lector de sortida, per configurar un sistema complet. A més, la superfície ocupada pel dipòsit es restaurarà per preservar el medi natural. Així, es treballarà en la restauració de la vegetació afectada, es crearà una coberta vegetal i es restituirà el perfil del vessant del torrent. També es faran guals per facilitar-hi el creuament dels torrents. Tota l'actuació comptarà amb una direcció de vigilància ambiental específica, que vetllarà pel respecte a la vegetació, la fauna i l'entorn natural. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordant Espriu

Recordant Espriu