Tot Vallvidrera (enllaços d'interés)


Associació Mercat Cultural Vallvidrera

El passat 10 de gener de 2014 es va realitzar la primera reunió de la plataforma d’entitats que donaven suport al pla de recuperació de l’espai de l’antic Mercat de Vallvidrera, amb l’esperit d’unir esforços per aconseguir la recuperació del Mercat com un espai cultural per donar cabuda a totes aquelles entitats que ja tenien projectes funcionant i suport a totes les iniciatives veïnals de nous projectesculturals del barri de la muntanya.
 Enteníem un equipament cultural com: Un espai de socialització ciutadana, de democratització de la cultura, un contenidor d’activitats, un dinamitzador de l’oferta i la demanda cultural, un element vehicular de la participació ciutadana, un fomentador de la identificació del ciutadà amb el seu territori i un projector cap a la ciutat i cap a l’exterior’.
Qui som?
AMPA de l’escola Nabí, Assemblea        
Oberta, Associació Coop. Can Pujades,
Associació Cultural ‘El Sanatori’,
Associació d’Amics de la Música
de Vallvidrera, Companyia Fontmontina
de comèdia, Coral Collserola
Vallvidrera, El Grup de Dones
en moviment, El Grup de Joves de
Vallvidrera, El Grup Excursionista
Collserola, Els Pastorets de Vallvidrera,
Folkserola, la Penya Barcelonista de Vallvidrera,
Associació de Veïnsde Mas Sauró
Associació de Veïns de Can Rectoret,
 Associació de Veïns de la Font del Mont,
 i l’Associació de Veïns Mont d’Orsà de Vallvidrera.
El mes de maig de 2014, després d’arribar a la conclusió que el projecte que s’albirava era quelcom més que una recuperació d’un espai ciutadà, les associacions i entitats participants a la plataforma decidírem constituir una associació cultural per aconseguir la recuperació del Mercat, gestionar-ne l’ús i ser un motor cultural del barri.
 Amb aquest esperit es constitueix l’Associació Mercat Cultural Vallvidrera, ja inscrita en el
registre d’associacions del departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Assoc iac ió Mercat Cultural Vallvidrera
http://www.amcvallvidrera.org/

Cooperativa de Consum Can Pujades de Vallvidrera


Buscaven la manera de consumir productes ecològics i l'han trobada. Un grup de veïns de Vallvidrera i Mas Sauró han creat una cooperativa de consum ecològic.
Aprofitant els petits productors de la serra de Collserola, l'associació també preveu comercialitzar amb els excedents d'aquests horts veïnals. Es tracta de productes ecològics elaborats molt a prop de casa. La cooperativa actualment esta formada per mes de 40 socis i es la encarregada d'organitzar 
dos vegades l'any la Fira Agrícola i porta la gestió de l'espai d'horts Can Pujades.
 Els d'Horts Can Pujades es un espai obert als veïns del barri i suposa la recuperació de la memòria d'aquesta antiga masia. Aquest espai generarà una zona de lleure i de relació entre veïns.

 

Centre Cívic Vallvidrera- Vázquez Montalbán


Es un centre municipal inaugurat el juliol de 2002 que recull i centralitza les diverses propostes associatives i culturals del barri de Vallvidrera. Aquest any fem 10 anys!Ens trobareu totes les tardes de 16 a 21,30h i els matins de dimarts. dimecres i dissabtes de 10 a 14h
c/ Reis Catòlics, 16-34 08017 Telèfon: 93 406 90 53 
Pàgina web: http://www.ccvazquezmontalban.com/
Segueix-nos facebook pàgina del cívic
Contacte: informacio@ccvazquezmontalban.com  CIVIC BAR, el bar del Centre Cívic de Vallvidrera 

civic-bar


El bar del Centre Cívic Vázquez Montalbán (a Vallvidrera)

Horari:
De dilluns a divendres de 9h a 20h
Dissabtes i diumenges de 9h a 16h
C/ Reis Catòl·lics 16-34
08017 Vallvidrera

Novetat: punt d’assistència PROBIKE al CIVIC BAR, on trobaràs en cas d’emergència: càmeres de 26 i 29, cobertes, cadenes, tronxa cadenes, cables de fre i de canvis de marxa, eines i bomba d’ inflar amortiguadors i bomba pels pneumàtics.
Ens podeu trobar al centre Cívic Vázquez Montalbán, al centre de Vallvidrera a 2 minuts caminant de l’estació del funicular de Vallvidrera superior i a 30 min del centre de Barcelona via la parada Baixador de Vallvidrera dels Ferrocarrils de la Generalitat.

 

Biblioteca Collserola- Josep MiracleLa biblioteca rep el nom de l'escriptor i editor Josep Miracle i ret, així, homenatge a qui va ser veí del barri de Vallvidrera i per extensió del Parc de Collserola en el qual ens trobem.La biblioteca, inaugurada l'any 2002, és un centre obert a tothom, que permet compartir recursos i gaudir de serveis d'accés a la informació, la cultura i el coneixement.
c/ Reis Catòlics, 16-34 08017 Vallvidrera-Les Planes
Telèfon: 93 406 9111 Consultar els horaris 
 


 

Plataforma Cívica en Defensa de Collserola
Un cop aconseguida la declaració de Collserola com a parc natural (19.10.2010), un grup d'entitats, que forma la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola (PCDC), continuem treballant per aconseguir tirar endavant el Pla especial d'usos i gestió del parc que esperem ajudi a regular i limitar determinats excessos d'activitat humana en els sectors ecològicament més sensibles. 
Pàgina web: collserola.org

Contacte: plataforma-a-collserola.org o a pcdcollserola-a-moviments.net 

 

 Folkserola

Folkserola (abans La Cobleta de la Serra) és un grup musical amb base a Vallvidrera (Barcelona), dedicat a difondre la músical tradicional catalana, format per instruments tradicionals (acordió diatònic, gralla,...) i altres (harmònica, flautes de bec, percussions, guitarres,...) que, combinats, confereixen al grup una sonoritat absolutament original.
http://lavalltrobador.blogspot.com.es/   

 Pastorets de Vallvidrera

Ara, després d’aquests dotze anys d’història, Els Pastorets de Vallvidrera afronten el seu futur amb un bagatge no gens menyspreable:
- Més de tres-cents col·laboradors entre el repartiment, els músics, els cantaires, els tècnics i l’equip de direcció,
- milers d’hores de treball i de planificació,
- setanta funcions,
- i sobretot, vosaltres, uns nou mil espectadors… fins ara.
Tot això ens esperona a seguir investigant sobre aquest Conte de Nadal, a buscar recursos innovadors que facin d’aquest clàssic català una aventura diferent cada any.
Els Pastorets de Vallvidrera no s’aturen… ens acompanyeu?http://www.elspastoretsdevallvidrera.cat/

Escola Nabi

L’escola Nabí ofereix educació infantil i primària (de 3 a 12 anys). És una escola d’una línia a pocs metres de la població de Vallvidrera i al bell mig del bosc de Collserola. Ofereix un servei de mitja pensió, acollida matinal i activitats extraescolars de música, esports, expressió corporal i fotografia. http://www.nabi.cat/escola/  Runners

 Runners Vallvidrera vol ser el punt de trobada
 per a tots els corredors i corredores que practiquen aquest esport pel nostre entorn.
SORTIDES D'ENTRENAMENT
· DISSABTES · A les 08 am.
· Des de l'esglèsia de Vallvidrera.
· Apte per a tots els nivells.
http://www.runnersvallvidrera.com/


 

Associació d'amics de la Música de Vallvidrera

Fa 14 anys, i després de mesos de negociacions vam trobar espai a les instal·lacions del Centre Aspasim cedides generosament i vam crear l'Associació d'Amics de la Música de Vallvidrera per poder seguir amb el projecte de formació musical a Vallvidrera juntament amb l’escola de música Cemb. Des de fa uns 7 anys, a més, estem programant concerts al llarg de l’any a diversos escenaris de la Muntanya. Al projecte de formació musical bàsicament formem tant en el llenguatge musical com en l’aprenentatge d'instruments. Hi ha alumnes des dels 5 anys, la música no té edat límit. Vallvidrera és un barri amb molta música i procurem ajudar-la amb la formació i mostrar-la als veïns a través dels concerts..


 

Fundació Aspasim


FUNDACIÓ ASPASIM - Vicenta Verdú
Pro persones amb retard mental greu


C/ Mont d'Orsà, 22-24
08017 BARCELONA
Tel. (93) 406.84.01 / 09
Fax. (93) 406.84.48
http://www.bcn.cat/tjussana/aspasim/


Associació de veïns del Mas Sauró


Enllaç amb l'Associació de Veïns de
 Santa Maria de Vallvidrera- Mas Sauró
adreça de correu:  avmassauro@gmail.com

Associació de veïns del Mas Guimbau-Can Castellvi


Enllaç amb l'Associació de Veïns del
 Mas Guimbau-Can Castellvi
http://www.lesplanes.tkGrupmuntanyenccollserola
Si et vols apuntar envia un correu a: gmcollserola@gmail.com

Parc de Collserola


Parc de Collserola


La serra de Collserola s’alça com a talaia enmig de l'àrea metropolitana de Barcelona. Un magnífic massís, proper, familiar i valuós, que esdevé un privilegi per a la gran població que viu al seu voltant. Més de 8.000 ha d’espai natural preservat, on predominen els espais forestals però amb una varietat de formacions vegetals que li confereixen una valuosa diversitat biològica.

Collserola també és un espai de descoberta i d’aprenentatge, de trobada i de lleure. Això fa que la gestió, a càrrec del Consorci del Parc, tingui com a finalitat última promoure l’ús respectuós i sostenible d’aquest espai, bo i preservant els seus valors naturals.Contacte: 

SERVEIS TÈCNICS (1)CENTRE D'INFORMACIÓ (2)
AdreçaCarretera de l'Esglèsia 92, 08017 Barcelona
Telèfon93 280 06 7293 280 35 52
Fax93 280 60 7493 280 60 74
Correu Electròniccpc@parccollserola.netci@parccollserola.net
(1) Consultes tècniques i administratives
(2) Consultes de servei i activitats organitzades al Parc

      


                                                                                                   Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordant Espriu

Recordant Espriu