Dilluns 24F i Dimecres 26F noves concentracions contra la pujada del transport públic

Un desafiament als barris més castigats per la precarització, l’atur i les retallades
Aquesta pujada del preu del transport implica un nou desafiament cap als veïns i usuaris, que observen que mentre l’Administració retalla serveis, retira ajudes i desnona famílies, castiga la gent que utilitza el transport públic, l’únic del qual disposa per anar a estudiar, treballar o per cercar feina.

Un servei públic que funciona com una empresa
El bitllet més venut, la T-10, ja té un cost de 10,30€ (1 zona) i 43,55€ (6 zones). Això significa un 5,10% i un 4,9% més que l’any anterior, respectivament, i un 71% més que fa deu anys. La T-50/30 ja costa 42,50€ (1 zona), una pujada del 8,4%. Aquest augment continuat de les tarifes que afecta a totes les zones i
molt per sobre dels increments de l’IPC, converteix el transport públic, pagat per tothom a través dels impostos, en un luxe per als usuaris i en un autèntic transvasament de fons públics cap a les empreses que el gestionen. 
Tot això succeeix mentre s’eliminen línies d’autobús, s’elimina el bus de barri els diumenges i festius i, des de l’any 2007, s’ha anat reduint un 10% el servei d’autobús entre setmana i un 25% els caps de setmana.

Evolució del preu de la T-10 els darrers 12 anys


ATM, direcció de TMB i Xavier Trias: les raons per les quals s’apuja el preu del bitllet
Mentre repaguem el transport públic, l’empresa TMB que gestiona l’autobús i el metro –tal com ho han denunciat reiteradament els seus treballadors/es manté una opacitat absoluta sobre el seu pressupost i sobre el sou dels 603 membres de l’equip directiu, ja que tenen un salari fora de conveni i totalment desconegut, a més dels cotxes oficials de què gaudeixen. A més, continua mantenint-se en secret el motiu pel qual tants excàrrecs públics de PSC i CiU acaben ocupant llocs dins d’aquesta direcció.

 Hem de continuar empassant-nos i patint que any rere any ens facin pagar
més car el transport públic?

Hem de continuar pagant els excessos abusius de les empreses que
gestionen el servei de transport metropolità?

Per aquestes raons, des de , exigim:
La retirada de l’augment del 2014 i congelació del preu del transport públic
d’acord amb les tarifes del 2013
 Convocatòria d'una taula social per fixar tarifes i criteris, un cop aplicada la
retirada de l'augment de preus de 2014

STOP PUJADES TRANSPORT PÚBLIC
 
El Periodico


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordant Espriu

Recordant Espriu