Veïnes de Collserola denuncien manca de participació en un projecte que s'aprova en pocs dies

DANI FONT / @LA_DIRECTA | 11/02/2014

El Passeig de les Aigües (també conegut com a Camí de les Aigües) voreja la ciutat de Barcelona endinsant-se en el parc de Collserola. Diversos projectes municipals han anat donant forma al recorregut, unint les parts separades d'aquest. Una nova proposta, que suposa la construcció d'una passarel·la de gairebé 150 metres, pretén unir el cinquè i el darrer tram del recorregut que afecta el barri de Sant Genís dels Agudells, del districte barceloní d'Horta - Guinardó.


Moltes de les iniciatives han estat contestades per veïnes i ecologistes d'ençà que l'any 1996 comencen les propostes d'actuacions al Camí de les Aigües. Un projecte recollit en el Pla Especial del Parc de Collserola pretenia que tot el recorregut fos en una cota fixa, destruint tot allò que fes falta per fer-ho possible. En Juli Fontoba, veí del barri i membre d'un òrgan participatiu com és el Consell Consultiu del Parc Natural de Collserola (CCNPC), comenta que “la lluita ecologista de finals dels noranta va donar com a fruit l'abandonament de la cota prefixada i que la nostra proposta d'anar relligant-la amb els camins i carreteres ja existents foren tingudes en compte, minimitzant notablement els impactes que representava aquella agressió”. Ja aleshores, les persones implicades en aquella lluita van demanar reiteradament a les administracions que se'ls informés i poder participar en qualsevol projecte nou. Malauradament no ha estat així. “El mateix president del CCNPC, en Marià Marti, que es va comprometre a informar de tota novetat relativa al tram de la Carretera de les Aigües al seu pas per St. Genís dels Agudells, ha ocultat informació i ha mentit”, lamenta en Juli, que afegeix que els representants dels districtes i dels municipis que envolten Collserola no assisteixen als consells i que ni tan sols s'excusen per no fer-ho.
D'acord amb l'acta de l'estiu passat, a les veïnes se'ls hi va prometre que serien informades de qualsevol projecte, quan de fet aquest ja estava en marxa, i que podrien fer les seves aportacions i demandes. “Se'ns ha ocultat informació expressament i avui ens trobem amb el fet que ja es troba aprovada la major part de l'obra i que en pocs dies finalitza el termini d'al·legacions del macropont de 144 metres de llargària. Si els membres del consell, tot i demanar-ho, no són informats, què no passarà amb els veïns?” es pregunta en Juli.
“El que està aprovat és que per sobre del centre esportiu Vall Parc, la carretera de les Aigües anirà descendint, endinsant-se a la fondalada on alzines i roures s'arrelen en un ferm prou escarpat, per sobre la Rabassada, abans d'arribar a la corba de la font del Bacallà. Aquest tram fa 567 metres. Després el pont de 144 metres, salvarà la vall fins a la recta de la Rabassada”, explica el veí del barri.
Menystingudes com se senten, "un cop més", per les administracions, les veïnes denuncien que, a més, el projecte pretén obrir un nou camí per la zona més vulnerable de la font del Bacallà i que, a l'hora, passen de llarg pel barri, sense fer cap enllaç d'aquest equipament amb la barriada. “Seguirem patint les incomoditats i perills que comporta la manca d'accessibilitat des del barri, ja que creuar la Rabassada és un perill per als caminants” comenta en Juli. En una de les trobades amb els tècnics de l'ajuntament que estan duent a terme el projecte es va demanar que situar un semàfor podria permetre a les veïnes creuar la Rabassada sense haver de jugar-se la vida, però sembla que no és possible. Fer una passarel·la de gairebé 150 metres sí. "Altre tema és si realment és necessari gastar tants milions en un macropont, quant el barri i els veïns pateixen tants dèficits socials pels quals no hi ha pressupost", lamenta el veí.

Vés a l'enllaç de La Directa: http://directa.cat/noticia/veins-collserola-denuncien-manca-participacio-un-projecte-que-pocs-dies-quedara-aprovat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordant Espriu

Recordant Espriu