BARCELONA
Vallvidrera diu sí a la independència
| La consulta popular mostra el descontent dels veïns amb l'abandonament i la gestió de l'Ajuntament a Collserola | El districte defensa que enguany hi invertirà 6 milions
Virgínia Mascaró
Una
família de Vallvidrera votant ahir a les meses que es van habilitar per
fer el referèndum veïnal sobre la gestió de l'Ajuntament
JORDI SOTERAS
Els veïns de Vallvidrera no només es reivindiquen com a
poble, sinó que van votar a favor de la independència de Barcelona en
la consulta popular que van celebrar ahir al matí. Van votar pel sí un
98,5% dels participants (864 veïns sobre un cens de 2.500), perquè se
senten maltractats per l'Ajuntament de Barcelona, i com a ciutadans de
segona. La participació del 38,5% del cens denota el grau d'indignació,
ja que el referèndum veïnal no tindrà cap conseqüència administrativa i
ha estat qüestionat i minimitzat pel consistori.JORDI SOTERAS
Els motius que han dut els veïns a mostrar el seu descontentament amb l'Ajuntament de Barcelona són múltiples: "Tenim un 40% dels carrers sense asfaltar -en 3 anys s'han asfaltat només 25 m2 de carrers, una manca crònica d'aparcament que està acabant amb els comerços del centre urbà, tot i tenir molta població que viu de forma dispersa i depèn del cotxe per desplaçar-se", explica Salvador Ferran, membre de l'Associació de Veïns Mont d'Orsa de Vallvidrera, que ha impulsat la consulta.
La regidora del districte de Sarrià - San Gervasi, Sara Jaurrieta, que ahir va declinar valorar el resultat, defensa que l'Ajuntament ha fet inversions milionàries al barri durant els últims tres anys. Només al nucli de Vallvidrera aquest any s'hi invertiran 6 milions d'euros, la majoria dels quals es destinaran a fer la nova guarderia i la construcció d'habitatge públic en una zona requalificada anomenada la Pedrera. Una part de les millores que s'han fet els últims anys a Vallvidrera són equipaments de ciutat, però no són els que realment necessiten els veïns, es queixen. "Es va posar gespa artificial al camp de futbol, quan no tenim cap equip i es una instal·lació que només fan servir grups que vénen de fora. En canvi, no tenim ni una cistella de bàsquet en tot el nucli urbà perquè puguin jugar-hi els infants i joves", lamenta Ferran.
Un grup de veïnes que feien cua per votar asseguraven que "volem tornar a tenir ajuntament, a Vallvidrera". Mercè Bosch, de 61 anys, encara recorda l'últim alcalde de barri que feia l'administració més propera: "El doctor Josep Baixeries Rei va fer molt pel municipi a finals dels anys 50 i primers dels 60".
No sols la gent gran està descontenta perquè no els posen escales mecàniques, com a altres barris de la ciutat, sinó que els joves també protesten. "Nosaltres volem el servei del Nitbus per baixar a Barcelona, però no ens el posen, i també som i estem empadronats a Barcelona! En canvi, Sant Cugat té un bus nocturn que puja per l'Arrabassada i no pertany a Barcelona", es queixa Cesc Morell.
Els veïns lamenten que fa anys que demanen reunir-se amb l'alcalde Jordi Hereu, per fer-li arribar el malestar veïnal, i que mai els ha volgut rebre. "Què farem, ara, després del resultat? Suposo que sol·licitar que es convoqui un consell de barri o una audiència pública i, sobretot, entrevistar-nos amb la regidora", preveu Gual. La llista de queixes continua: la urbanització del Tibidabo, el tancament del mercat, la falta de llum, l'absència de pisos de protecció...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada