Polèmica pels militars a Collserola



La presència de militars a Collserola crea polèmica entre els ajuntaments veïns

font:  http://www.324.cat
Diversos consistoris reclamen que es deixin de realitzar pràctiques militars al Parc Natural de Collserola. Els soldats del Batalló de Caçadors de muntanya de la caserna del Bruc de Barcelona duen a terme aquest tipus d'exercicis ja que consideren que la topografia és idònia i a més, els hi serveix per estalviar, ja que no cal que utilitzin transports per a desplaçar-se.
Però el fet que siguin al parc amb l'equip reglamentari, incloent l'arma sense munició, per tal que els apropi al màxim a una situació real, no agrada a tothom. Els ajuntaments de Barcelona, Molins de Rei i Sant Cugat del Vallès han demanat que Collserola sigui declarat un parc lliure de militars. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, afirma: "La volem com una zona de pau, de lleure, una zona on poder passar unes estones agradables i evidentment veure-hipràctiques de guerra no és oportú".

Els militars defensen que no es realitzen simulacions de combat, ni tan sols van amb l'arma empunyada, simplement la porten a l'espatlla mentre efectuen les proves.

La presència de militars a Collserola potser es debatrà a principis d'any entre els òrgans de govern del Parc. De moment, asseguren que si una activitat no fa malbé el medi, l'han d'autoritzar.
Els militars de la caserna del Bruc realitzen pràctiques al Parc Natural
Els militars de la caserna del Bruc realitzen pràctiques al Parc Natural

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordant Espriu

Recordant Espriu