CINEMA FET A VALLVIDRERA 2015

Cinema fet a Vallvidrera


Animats per l’experiència viscuda l’any 2013 amb el rodatge del curtmetratge reivindicatiu “Valldonzella”, un grup de veïns del barri ha emprés el repte de realitzar un nou curt que porta per nom “L’Espantall”.Com no podia ser d’una altra manera, escenaris que ens resultaran coneguts serveixen de decorat per explicar una nova història interpretada per tres veïns de Vallvidrera, premisses bàsiques perquè tota aquesta aventura tingui una raó de ser.

Qui diu que a Vallvidrera no poden produir-se històries fantàstiques? L’Espantall no pretén ser un curt reivindicatiu, sinó que es tracta d’un conte. Un conte que no passa fa molts i molts anys en un Regne molt llunyà;  podria estar passant avui mateix i a Vallvidrera. Ficcionat, sí, però si us hi fixeu bé, podreu trobar algun que altre record que ja forma part de la memòria del barri.

L’Espantall se centra en la història d’una mare que ha enviudat, la Victòria, i de la seva filla Maria, amb els seus alts i baixos de l’adolescència, que arriben a Vallvidrera de la mà de l’Isidre, un d’aquells llebrencs que saben de tot. Qualsevol canvi implica començar de nou, però aquesta nova etapa que inicien la Victòria i la Maria a Vallvidrera tindrà més d’una sorpresa...

Perquè aquest curtmetratge sigui avui una realitat ha estat necessària l’ajuda de veïns i amics, i d’estudiants i professionals del món del cinema, que ens han donat un cop de mà de forma desinteressada, amb el suport de l’Associació de Veïns Mont d’Orsà de Vallvidrera.

Esperem que siguin més els veïns que s’animin a seguir explicant històries sobre el barri i la seva gent, i que al llarg dels anys Vallvidrera disposi d’un variat llegat audiovisual que serveixi de segell de la seva identitat.

I és que fer pel·lícules al i del barri no és cap novetat, ja que aquesta empresa va començar a gestar-se fa dècades amb les pel·lícules i testimonis audiovisuals de l’apreciat Antonio Egea, com “Nadal blanc”,  “Vallvidrera 70” i  “Vallvidrera 80”; així com Valldonzella, i esperem que també ho sigui L’Espantall.


L’equip de L’Espantall.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Recordant Espriu

Recordant Espriu