Un grup de veïns de Vallvidrera, amb la col·laboració voluntària d’alguns professionals del cinema, han presentat el segon curtmetratge gravat al barri: L’espantall. Aquest film de 20 minuts explica la història d’una mare i una filla que, després de ser desnonades, arriben a Vallvidrera per començar una nova vida en una granja de Collserola. Aquí és on es troben amb el veritable protagonista de la història: un espantaocells misteriós i enigmàtic que converteix la història en un petit conte de la serra de Collserola.
“Vallvidrera no són solament cases residencials i un parc natural. Ha tingut un seguit d’històries, i encara les té, que de vegades estan amagades, i és aquí on hem buscat aquesta història, que no desfigura gaire la realitat.” Ho explica Vicenç Fonolleda, el veí de Vallvidrera que va tenir la idea original del curtmetratge. També és un dels actors i dels directors artístics de L’espantall.
El film parla de la valentia i la força de 2 dones que han d’afrontar una vida nova. Fins i tot són capaces de llaurar la terra tal com ho feien les dones durant la Guerra Civil, amb la força física com a únic motor. “Vaig trobar que és el mateix problema que es repeteix durant anys i anys. L’arada és un símbol de les ganes de lluitar que tenim les dones”, explica Vivi Lepori, una de les actrius de la pel·lícula i també veïna de Vallvidrera.
El segon curtmetratge realitzat a Vallvidrera
Aquest és el segon curtmetratge que graven els mateixos veïns. El primer va ser Valldonzella, una història que reivindica el manteniment del patrimoni arquitectònic de la serra de Collserola. Les 2 produccions han tingut el suport de l’Associació de Veïns del Mont d’Orsà – Vallvidrera. Els 2 curtmetratges ara ja formen part del llegat audiovisual del barri, i en el futur els llebrencs continuaran reconeixent els escenaris que hi apareixen.
https://www.youtube.com/watch?v=KzfjT9vKnv0
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada